De therapie

Unieke werkwijze

Eigen kunnen
Vol in Beweging gaat uit van de mogelijkheden van het kind en zijn omgeving. Deze mogelijkheden zijn leidend om een vastgelopen ontwikkeling van het kind, of een vastgelopen opvoedkundige ouder-kindrelatie, weer op gang te krijgen. Er wordt gestart met het normaliseren van de problematiek. Dat betekent dat de behandelaar kijkt in hoeverre de ontwikkeling van het kind normaal verloopt en waar de knelpunten ervaren worden. Hierbij wordt gezocht naar de mogelijkheden van de ouders, het kind en het gezinssysteem in zijn geheel. In de behandeling krijgt het kind de ruimte gemiste ontwikkelingstaken in te halen, wordt er psycho-educatie gegeven en krijgen de ouders handvatten om zelf het kind verder te helpen.

Diagnostiek
Het kan zijn dat een diagnose helpend is en inzicht geeft. Als het nodig is, kan er een diagnostisch traject opgestart worden.

Waarom Vol in Beweging

Vol in Beweging levert zorg op een eigen manier. Bij Vol in Beweging gaan we ervan uit dat de ouder(s)/verzorger(s) van het kind de expert van het kind zijn. Als ouder weet je het best wat normaal en wat afwijkend gedrag is. Én als ouder kun je zelf vertellen wat haalbaar is in de thuissituatie. Samen met de behandelaar wordt gekeken wat het kind laat zien in zijn gedrag, hoe je er als ouder op reageert en wat ieder gezinslid nodig heeft om goed te kunnen functioneren en tegelijk goed voor en met elkaar te kunnen leven en te kunnen zorgen. Zorg voor ouder(s) én kind(eren), dus. Afgestemd op eigen en op elkaars behoefte.

Vrijblijvend contact opnemen

Kind zonder zorgen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam ac egestas sapien, non gravida quam. Vestibulum eget justo tincidunt, ultricies erat nec, lacinia leo. Sed sapien mauris, pulvinar sit amet vestibulum vel, blandit sodales lectus. Duis convallis facilisis lobortis. Sed a mi ut orci blandit rhoncus id quis lorem. Ut vitae erat a lectus condimentum laoreet. Nullam in congue nunc, vitae convallis enim. Fusce ex nunc, bibendum nec lacus in, venenatis facilisis orci. Morbi vitae nibh at augue malesuada mattis at at odio.

Sed lectus neque, tempor varius congue et, varius quis lectus. Etiam ipsum tellus, pharetra vitae sapien sit amet, consectetur dapibus felis. Suspendisse eget mi et ex ultricies vulputate.

Vrijblijvend contact opnemen

Vragen over onze therapie of training? Of wil je graag eens doorpraten?

Neem contact op