Voor Ouders

Ontwikkelingsproblematiek

Kinderen ontwikkelen zich van nature spelend en bewegend
Kinderen ontwikkelen zich door in een veilige relatie met anderen te spelen, bewegen, ontdekken en te ervaren. In eerste instantie is het belangrijk dat deze veiligheid geboden wordt door de verzorgers om daarna het kind in vertrouwen weer los te kunnen laten. Een kind ontdekt al bewegende ‘Wie ben ik?’, ‘ Wat voel ik?’, ‘ Wat kan ik?’, en ‘Wat denk Ik?’. Zo groeien zij uit tot zelfstandige gelukkige mensen.
Als een kind niet lekker in zijn vel zit, traumatische ervaringen heeft opgedaan of als het iets niet kan, dan wordt dat op verschillende manieren zichtbaar. Het kind laat bijvoorbeeld emotionele reacties zien, wordt onrustiger of het trekt zich juist terug van anderen. Andere kinderen ontwikkelen lichamelijke klachten, doordat zij op hun tenen lopen of negatieve ervaringen hebben meegemaakt, die zich vast hebben gezet in het lichaam.

Hoe een kind zich voelt laat het aan de buitenwereld zien in gedrag en in het lichaam’
Negatieve- of traumatische ervaringen, die ontstaan tijdens de ontwikkeling van kinderen, hebben gevolgen voor de ontwikkeling. Deze kan ”ontsporen”, stagneren of vertragen. De mate van negatieve ervaringen en de leeftijd, waarop deze in de ontwikkeling van het kind ontstaan, bepalen de impact op de sensorische-, motorische-, cognitieve-, biologische-, emotionele- en sociale ontwikkeling van het kind. Dit zien we terug in het gedrag en het lichaam van het kind.

Gedragsproblematiek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse porttitor luctus ligula ut venenatis. Sed elementum magna eu tortor mollis, eu eleifend purus ullamcorper. Nulla fermentum ut elit eget efficitur. Nunc condimentum faucibus dui sit amet dapibus. Mauris vitae rhoncus velit, sed porttitor metus. Suspendisse sagittis risus a sapien ornare faucibus. Proin eget tortor at libero suscipit varius id sed arcu.

Vrijblijvend contact opnemen

Gezinsbegeleiding

‘Als ik dit kind alleen heb, is er niets aan de hand. Maar als er andere kinderen zijn is het de hele tijd ruzie. Ik heb al van alles geprobeerd..”

Soms is er iets in de interactie tussen mensen wat maakt dat het samenleven niet vanzelfsprekend gaat. De gedragsdeskundige en de therapeut kijken naar de mogelijkheid van ieder individu en helpen inzicht te geven in elkaars denk- en handelswijze.
Soms is de inzet van een systeemtherapeut helpend.

Vergoedingen

Vol in Beweging heeft contracten met diverse gemeenten voor vergoeding Jeugdzorg. Ook is vergoeding (gedeeltelijk) mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag uw verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Vrijblijvend contact opnemen

Vragen over onze therapie of training? Of wil je graag eens doorpraten?

Neem contact op